Nice to meet you!

Ik ben Jansien van Dijk, geboren en getogen in het Groningse dorpje Scheemda. Op mijn achttiende ben ik verhuisd naar ‘de grote stad’, Groningen, en onlangs heb ik mijn geliefde Groningen voor Gouda verruild. Daar woon ik samen met mijn vriend Marc en ons 1-jarige zoontje Toby! 🙂

Mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik, naast het maken van films, het liefst aan het sporten. Mountainbiken, hardlopen, open water zwemmen… Ik vind (bijna) alle sporten leuk om te doen en om naar te kijken. Daarnaast houd ik erg van bakken, lekker eten en nieuwe plekken ontdekken. Of dat nu ver weg in Panama of Sri Lanka is of bij mij om de hoek.

Over vroeger en nu

Ik ben altijd al ondernemend en creatief geweest. Vroeger schreef ik tijdens vakanties over mijn avonturen. Toen al vond ik het fijn om alles op papier te zetten en vandaag de dag zijn die volgeschreven boekjes mooie herinneringen aan vroeger. Later werd het schrijven vervangen door filmen, om zo mijn mooiste en leukste momenten vast te leggen. Met ouderwets plak- en knipwerk maakte ik tijdschriften voor mijn klasgenootjes en ik bouwde websites voor bands of artiesten waar ik groot fan van was. Ik was echt een bezig bijtje. Mijn keuze voor de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen was dan ook geen verrassing. In 2012 rondde ik deze studie af. Inmiddels zijn we vele jaren verder en heb ik heel veel leuke banen gehad in de marketing- en communicatiebranche, met werkgevers zoals Marketing Drenthe, Sport Drenthe, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, de Hanzehogeschool en uitgeverij New Publishers.

Videograaf

Benieuwd hoe ik van het filmen mijn werk heb gemaakt? In mijn werk als communicatieadviseur heb ik altijd veel gebruik gemaakt van films. Ik werkte dan samen met videografen, maar merkte al snel iets op. Ik dacht altijd van A tot Z mee over het script, als mijn werk het toeliet was ik maar al te graag bij de shoot aanwezig en ik nam vaak een deel van de editing voor mijn rekening. Ik vond het simpelweg te leuk om uit handen te geven en kon er mijn creativiteit heel goed in kwijt. Dat heeft mij ertoe gezet om in 2017 de cursus filmen met je smartphone bij Studio Stoop te volgen. Met de smartphones van tegenwoordig kun je werkelijk prachtige beelden maken. De cursus wakkerde mijn enthousiasme voor bewegend beeld verder aan.

Ik startte met het maken van video’s voor klanten. Eén van mijn opdrachten was het maken van videoportretten van topsporters met een handicap. Ik vond het een grote uitdaging om hun bijzondere leven en enorme doorzettingsvermogen op beeld te vangen. Mijn smartphone maakte plaats voor een videocamera en ik schreef mij in voor de opleiding camerajournalistiek, waar ik leerde hoe ik in mijn eentje een complete reportage kan maken. De periode daarna stond in het teken van zoveel mogelijk ervaring opdoen en vlieguren maken. En toen wist ik het zeker: hier wil ik meer mee doen, hier ga ik mijn werk van maken! Het resultaat zie je hier: Jansien.nl. Mijn eigen onderneming van waaruit ik trouwfilms & newbornfilms maak. Een droom die uitkomt! 🙂